Hoe annuleer ik een service?

COVID-19-UPDATE:

Bij Rover is veiligheid altijd onze hoogste prioriteit geweest. Tijdens deze huidige tijden waarin extra zorg en waakzaamheid vereist is, vragen je we vriendelijk om te evalueren of je eventuele opkomende boekingen nog wel nodig hebt. De prioriteit voor onze gemeenschap op dit moment is het verminderen van het risico op het verspreiden van ziektekiemen naar anderen.

We adviseren je om het annuleringsbeleid van de oppas goed in de gaten te houden. Lees het onderstaande artikel voor instructies over het annuleren van een boeking. Als je problemen ondervindt bij het annuleren van een boeking, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier hieronder en selecteer de optie Wijzigingen & Annuleringen > Een boeking annuleren.

We begrijpen best dat plannen soms kunnen veranderen en dat je een service moet annuleren voordat deze is begonnen. Geen probleem: dat kun je allemaal regelen in je Rover-account.

Je moet wel eerst weten wat het annuleringsbeleid van je oppas is. Afhankelijk van de dag van annulering en het beleid van je oppas kom je in aanmerking voor een volledige of gedeeltelijke terugbetaling. Het beleid van je oppas kun je vinden op zijn of haar profielpagina.

Beweeg je muis over het annuleringsbeleid zodat je het kunt lezen. Je ziet hier welke van de 4 mogelijke opties je oppas heeft ingesteld:

Dezelfde dag

Voor hondenopvang, huisoppassers en huisbezoeken:

• Het bedrag wordt volledig terugbetaald als een baasje voor aanvang van de boeking annuleert.
  • Als een baasje annuleert bij aanvang van de boeking of daarna, geldt er een terugbetaling van 50% voor de eerste 7 geannuleerde dagen en 100% voor eventuele extra dagen.

Voor wandelingen en hondendagopvang:

• Het bedrag wordt volledig terugbetaald als een baasje annuleert voordat de service van start gaat.

Een dag

• Het bedrag wordt volledig terugbetaald als een baasje op de dag voor aanvang van de boeking vóór 12 uur 's middags annuleert.
  • Als de service later dan 12 uur 's middags op de dag voor aanvang van de boeking wordt geannuleerd, geldt er een teruggave van 50% voor de eerste 7 geannuleerde dagen en 100% voor eventuele extra dagen.

Drie dagen

• Het bedrag wordt volledig terugbetaald als een baasje drie dagen voor aanvang van de boeking vóór 12 uur 's middags annuleert.
  • Als de service later dan 12 uur 's middags drie dagen voor aanvang van de boeking wordt geannuleerd, geldt er een teruggave van 50% voor de eerste 7 geannuleerde dagen en 100% voor eventuele extra dagen.

Zeven dagen

• Het bedrag wordt volledig terugbetaald als een baasje
  •  een week voor aanvang van de boeking vóór 12 uur 's middags annuleert.
  • Als de service later dan 12 uur 's middags een week vooraanvang van de boekingwordt geannuleerd, geldt er een teruggave van 50% voor de eerste 7 geannuleerde dagen en 100% voor eventuele extra dagen.

Hoe annuleer ik een boeking die nog niet is begonnen?

1. Klik op de envelop om naar je Inbox te gaan.

2. Ga naar het tabblad Aankomende Boekingen en klik op de aanvraag die je wilt annuleren.

3. Open de aanvraag en ga naar het grijze vak met de boekingsgegevens. Klik op Annuleer Boeking.

4. In een pop-upvenster wordt gevraagd om meer informatie over de reden van de annulering. Dit bericht gaat rechtstreeks naar Rover, je oppas krijgt dit niet te zien. Klik op Verstuur Aanvraag.

5. Klik op Ja, ik wil annuleren.

Als je de oppas nog niet over de annulering hebt verteld, is het een goed idee om hem of haar hier nu een bericht over te sturen.

Nadat de annulering is verwerkt, ontvangen jullie allebei per e‑mail een bevestiging van Rover. Binnen 1-3 werkdagen wordt het bedrag (afhankelijk van het annuleringsbeleid van je oppas) teruggestort op de rekening waarmee je hebt betaald.

Hoe annuleer ik een boeking die al is begonnen?

Als je een lopende boeking moet annuleren, neem dan contact op met het Rover Support-team op +31 20 262 2332, ma - za tussen 09:00 en 18:00. Je kunt ook een hulpaanvraag sturen door in het Hulpcentrum naar beneden te scrollen en op Contact met Support-teamte klikken.