Hur hanterar jag min kalender?

Att hålla din kalender uppdaterad är en viktig del av att hantera dina hundtjänster på Rover. Det kommer hjälpa dig få förfrågningar som du kan acceptera, ju fler förfrågningar du accepterar, desto bättre blir din bokningstakt — och ju bättre din bokningstakt, desto mer sannolikt blir det att hundägare väljer dig som sin nästa hundvakt.

Grundläggande information om kalendern

Dina tjänster färgkodas automatiskt så att du kan utan problem se din tillgänglighet. Vilka tjänster du erbjuder under varje dag i månaden, hur många bokningar du har och hur många hundar du kan boka. Exempelvis:

• Om du kan ta hand om två hundar på tisdagar, men redan har två hundar bokade, kommer du se "2/2 bokade" på tisdag.
  • Om du har markerat dig själv som inte tillgänglig för alla tjänster, kommer ett snedstreck visas.

Hur redigerar jag min tillgänglighet under specifika datum?

För att uppdatera din kalender en gång, t.ex. för en helgdag, gör följande:

1. Välj dagen du vill redigera på din kalender, eller klicka och dra musen för att redigera flera datum samtidigt.

2. Ett popup-fönster visas. Du kan välja att redigera varje tjänst individuellt och välja Spara. Eller om du inte kommer vara tillgänglig att utföra någon tjänst, välj Markera alla tjänster som inte tillgängliga. För att återställa antalet platser du har till ditt standardantal, välj Återställ till standard.

3. Dina ändringar kommer visas i din kalender.

Obs: Ändringar som utförs i din kalender en gång kommer alltid ha prioritet framför ändringar som du gör som återkommande aktiviteter. Om du oftast erbjuder dygnspassning på helger men du ska på semester, kommer du inte oavsiktligt visas som tillgänglig under en helg då du kommer vara borta.

Om du använder Rover-appen:

1. Öppna appen.
  2. Tryck på ikonen Kalender.
  3. Tryck på det datum du behöver uppdatera. Här kan du markera hela dagen som otillgänglig eller justera antalet platser som erbjuds för varje tjänst, genom att välja Redigera.
  4. När du är klar med att redigera din tillgänglighet väljer du Spara.

Hur redigerar jag min löpande tillgänglighet?

För att uppdatera din tillgänglighet i en återkommande takt, t.ex. om du endast vill erbjuda tjänster på vissa dagar, gör följande:

1. Gå till din kalender genom att välja ditt namn i skärmens övre högra hörn. Välj Kalender.

2. Välj pilen till vänster på skärmen, bredvid tjänsten du uppdaterar.

3. Markera eller avmarkera rutorna efter behov. När en ruta är markerad, betyder det att du är tillgänglig att erbjuda den tjänsten på den dagen varje vecka.

Om du använder Rover-appen:

1. Öppna appen.
  2. Tryck på ikonen Kalender.

3. Tryck på ikonen Inställningar längst upp till höger.

4. Du kommer kunna välja fler kalenderalternativ precis som om du vill ta emot förfrågningar från nya djurägare eller ändra dina tillgängliga dagar för varje tjänst.

Vad mer kan jag göra med min kalender?

• Du kan se alla tjänster som du erbjuder, eller välja genom att trycka på de färgade cirklarna till vänster på sidan.

• Genom att välja pilarna till vänster på sidan, kan du anpassa vilka dagar i veckan du är tillgänglig för varje tjänst som du erbjuder.

• Om du vill synkronisera din Rover-kalender till din Google-kalender eller iCal, välj Synkronisera din kalender till vänster på sidan.

• För att titta på en annan månad, välj de vänstra och högra pilarna högst upp på kalender. Du kan alltid hoppa till dagens datum genom att välja Idag.